Recipe Name: சிறுதானிய தோசை & கோங்குரா தொக்கு
Recipe by: Suganthi Jayakumar
Ingredients:
தோசை : வரகு-1/2 Cup,கம்பு-1/2 cup,வெள்ளை சோளம்-1/2 cup,உளுத்தம் பருப்பு-1/2 cup,துவரம் பருப்பு-1பிடி,வெந்தயம்-1tspn கோங்குரா தொக்கு : கோங்குரா -1 கட்டு,20 பச்சை மிளகாய், புளி(Lemon size),தனியா-2tspn,எள்-2tspn,வெந்தயம்-1tspn,பெருங்காயம்-1tspn,சிவப்பு மிளகாய்-10
Procedure:
To make Dosa:
1.Soak items mentioned under dosa mix for 4 hours and Grind it nicely.
2.Leave overnight for Fermentation
3.After fermentation,now the batter is ready to make soft dosa.
To make Gongura:
1.For gongura mixture:In a tawa add Gongura,20 greenchillis,salt and fry it.After frying add a tamarind pulp,now Grind it very nicely in mixie ,and keep aside.
2.For Gongura spice powder:Take a tawa add coriander,sesame,Fenugreek,Asafoetida,Redchilli,Fry all this and grind it seperately
3.Last step is take a pan add mustard,urad dhal,Asafoetida,once it crackles now add Grinded gongura mixture ,gongura powder saute for few mins.
4.Gongura thokku is ready:)
For every 100 g of Millet, 11 g is about Protein and is considered a rich source of protein. It is also a good diet food with about 378 calories for 100 g of Millet.
Total Votes: 153
Total Views: 1310